De Perfecte Biefstuk Bakken

Spaays biefstuk paprika

Biefstuk Bakken

Veel thuiskoks zullen het beamen: het perfect bakken van een biefstuk is precisiewerk. Het vlees moet lekker mals en sappig zijn en de garing moet perfect zijn. Hoe bereik je dit? Dé oplossing voor het perfect bereiden van biefstuk: de sous vide kooktechniek. Door het sous vide bereiden van biefstuk bereid je de biefstuk aan de hand van een optimale watertemperatuur. Hoe dit werkt? We leggen het je graag uit.

Hoe iedereen het nu doet

Verwarm de pan, olie of bakboter erin. Twee minuten op elke kant en dan laten rusten onder aluminiumfolie.
Dit lees je overal, maar wat het geval is dat je biefstuk nooit hetzelfde is het is namelijk een natuurproduct.
Dat betekent dat je beginpunt altijd anders is dik, dun of breed uitgesneden het is altijd anders.
Telkens heb je dus een ander resultaat.

Om biefstuk sous vide te bereiden heb je speciaal keukengerei nodig. Hoewel het mogelijk is om zelf aan de slag te gaan met een pan water en een thermometer, raden we het gebruik van een sous vide apparaat aan. Daarnaast heb je natuurlijk een lekker stuk biefstuk nodig. Voor het bereiden van biefstuk op de sous vide methode is het belangrijk dat het stuk biefstuk in een gevacumeerde zak zit. Dit kun je zelf doen, maar ook is het mogelijk om biefstuk kant-en-klaar in een gevacumeerde zak te bestellen.

Vanaf nu kan iedereen eenvoudig de perfecte biefstuk bakken!

Dé beste manier om biefstukken te bakken is met sous vide.
In het recept hieronder leggen wij het stap voor stap uit.
Je gaat zien en vooral ervaren dat het niet meer mis kan gaan, stel slechts tijd en temperatuur in van het water en laat jou biefstuk in het vacuüm garen. Dit zorgt ervoor dat de biefstuk op een constant en gelijkmatige watertemperatuur gaat garen.
Tijdens het sous vide proces gaart de biefstuk in het eigen vocht dankzij de vacuüm verpakking. Dit proces zorgt er dan ook voor dat de biefstuk een malse structuur krijgt, egaal gaart en altijd sappig blijft!
Het enigste wat jij moet doen is het goudbruin bakken in olie of bakboter. Grillen in een pan of op de barbecue behoort ook tot de opties.

Ga nu zelf aan de slag

Start jou zorgeloze tijd in de keuken en ga aan de slag met sous vide!
Wij verkopen zowel apparatuur en de biefstuk met een paar klikken op de knop ben jij verzekerd van een ongelofelijk resultaat!

SPAAYS dé specialist

Spaays is gespecialiseerd in sous vide keukenapparatuur en sous vide producten. Maak kennis met ons aanbod. Heb je een vraag over Spaays of over ons sous vide assortiment? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Spaays De Perfecte biefstuk paprika Sous Vide

Dé Perfecte Biefstuk bakken

Nu kan het niet meer mis gaan! Altijd dé perfecte biefstuk!
Bak je Biefstuk slechts af na het sous vide garen.
Bereidingstijd2 min
Sous-vide tijd45 min

Wat heb je nodig?

  • Sous Vide Apparatuur
  • Bak of Grill pan
  • Tang

Ingrediënten
  

  • 200 gram Spaays Biefstuk
  • 1 eetlepel Olie of Bakboter
  • 1 snufje Simply Spices grofzeezout
  • 1 snufje Simply Spices Gemalen peper

Bereidingswijze

  • Stel tijd en temperatuur in en laat het water tot de juiste temperatuur verwarmen.
  • Leg je biefstuk in het water, en laat het voor de genoemde tijd garen.
  • Wanneer de timer is afgelopen haal dan jouw biefstuk uit het water.
  • Knip de zak open en leg je biefstuk op een bord zodat het uit kan wasemen.
  • Verwarm de pan en voeg olie of bakboter toe.
  • Bak je biefstuk om en om mooi bruin.
  • Breng na het bakken je biefstuk op smaak met Simply Spices zeezout en peper
  • Perfecte kerntermperatuur en een mooi bruin afgebakken biefstuk!

Ga direct aan de slag:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




De waardering van spaays.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 11 reviews.
Chat openen
Waarmee kan ik je helpen?