
Zalm bakken zoooveel smaakvoller met Sous Vide
Gemakkelijk en snel zalm bakken? Zalm hoeft maar 15 minuutjes in het sous vide waterbad.
Dus ook als je snel wilt eten kies dan voor zalm! Door zalm sous vide te garen blijven alle voedingswaarde en smaken perfect behouden.
Zoals eigenlijk altijd na het sous vide garen hoef je het slecht nog af te bakken in de pan of grillen op de barbecue.
Combineer het met Spaays Bospeen en Spaays Hollandse kriel en creëer het gezondst mogelijke gerecht.
Wat er vaak gebeurt tijdens zalm bakken.
Vaak zie je het eiwit (het witte) eruit lopen bij de zalm dit komt waarschijnlijk doordat je op een te hoge temperatuur je zalm bakt.
En dit is zonde je wilt natuurlijk dat juist alles zo optimaal behouden blijft!
Door zalm eerst sous vide te garen voorkom je dit probleem.
Wat er in het sous vide waterbad gebeurt is op een constante temperatuur garen zodat alles rustig kan garen zodat het niet teveel “schrikt” als het in contact komt met hogere temperaturen.
Zalm sous vide garen
Hier onderaan vind je stapsgewijs hoe je dit precies moet aanpakken.
Let op! Voor een optimaal resultaat is het beste dat je de zalm in ontdooide stand in het sous vide waterbad legt.
Na het sous vide garen
Na het sous vide garen van de zalm hoef je slechts te zorgen voor een goudbruin korstje door het te bakken in de ban.
Grillen in de pan of op de barbecue kan natuurlijk ook.

Zalm bakken
Wat heb je nodig?
- Sous Vide Apparatuur
- Bak of grillpan
- Tang
- Plaatmes
Ingrediënten
- 150 gram Spaays Zalm
- 1 snufje Simply Spices grofzeezout
- 1 snufje Simply Spices Gemalen peper
Bereidingswijze
- Stel tijd en temperatuur in en laat het water tot de juiste temperatuur verwarmen.
- Leg je Zalm in het water, en laat het voor de genoemde tijd garen.
- Wanneer de timer is afgelopen haal dan jouw zalm uit het water.
- Knip de zak open en leg je zalm op een bord zodat het uit kan wasemen.
- Verwarm de pan en voeg olie of bakboter toe.
- Bak je zalm om en om mooi bruin.
- Breng na het bakken je zalm op smaak met Simply Spices zeezout en peper
- Perfecte smeuige zalm van binnen en heerlijk krokant gebakken van buiten!
Ga direct aan de slag:
-
Zalmfilet2.75€ – 3.25€
-
Anova Sous Vide Precision Cooker Wifi + Bluetooth175.00€