Wilderland

We zijn ervan overtuigd dat we naar een economie toe moeten waar “herstel” centraal staat. Want we putten de aarde nog steeds uit. Op zoek naar manieren om Nederlandse biodiversiteit te stimuleren, ontdekten wij, Daan van Diepen en Matthijs Westerwoudt, de veelzijdige kansen van thee.

De meeste kruidenthee die wij drinken kan je gewoon in Nederland laten groeien. Toch komt bijna alle kruidenthee die in de winkels ligt uit het buitenland, vaak zelfs van buiten Europa. Dus waarom niet in Nederland hier mee aan de slag? Dat scheelt vele kilometers transport, is goed voor onze Nederlandse natuur en levert heerlijke thee op. Win-win-win!

Met Wilder Land willen we jou laten zien dat een kwaliteitsproduct en natuurherstel heel goed samengaan. Daar wordt de aarde beter van.

Werkwijze

Boeren zijn letterlijk grootgrondbezitters: zij beheren ruim 65% van het Nederlandse grondoppervlak. De biodiversiteit in Nederland verbeteren kan dus alleen als we met boeren samenwerken. Door onze (on)kruiden in te zaaien op de randen van hun akkers en weilanden, creëren we weer kansen voor leven, zoals bijen en vlinders. Zo herstellen we samen met boeren de biodiversiteit in Nederland.

De kruiden die we oogsten voor in onze blends zijn puur natuur, dus onze kruiden weten niet wat het is om bespoten te worden met bestrijdingsmiddelen.
Een deel van de kruiden die we zaaien oogsten we om er thee van te maken. De rest, minimaal de helft, laten we staan zodat de insecten ervan kunnen blijven genieten. Vervolgens neemt na de bloeiperiode de wind het over en verspreid de zaden over het land. Zo zullen er in het voorjaar daarna op nog meer plekken kruiden op komen. Langzaam aan neemt de natuur het zo weer over. Lekker wild.

Met de productie van Nederlandse (on)kruidenthee creëren we een nieuw verdienmodel voor boeren die willen bijdragen aan meer biodiversiteit. Win-win-win-win-win.
Wilder Land (on)kruiden ijsthee
https://wilder-land.com/pages/boerderijproeverij

Waarom wij voor Wilderland kiezen.

Met deze aanpak willen we een nieuwe impuls geven aan de landbouwsector en een duurzaam alternatief bieden voor traditionele landbouwproductie. Een win win situatie voor de lokale gemeenschap, het milieu en de economie!

Gerelateerde berichten